Green Planet | Nieuws

Green Mountain Tour 2018

Geplaatst op: 06-09-2018

Green Mountain Tour 2018

Op zaterdag 15 september 2018 start op het terrein van Green Planet alweer de derde editie van de Green Mountain Tour.

Dit jaar zijn er vier prachtige routes voor de racefiets van 60, 90, 120 en 160 km. Vanaf Green Planet loopt de route door het Dwingelderveld en het Vechtdal, met als hoogtepunt tweemaal de beklimming van de VAM-berg. De VAM-berg heeft een stijgingspercentage van 23% en leidt tot het hoogste punt van Drenthe. Een pittige uitdaging, gevolgd door een prachtig uitzicht!

Lees meer

VNO-NCW top bezoekt Green Planet

Geplaatst op: 22-02-2018

VNO-NCW top bezoekt Green Planet

VNO-NCW voorzitter Hans de Boer en transitiemanager van Shell Ewald Breunesse lanceren www.waterstof-tanken.nu bij Green Planet. Energietransitie is hét flagship-project van Noord-Nederland. VNO-NCW Noord en de Noordelijke Innovation Board willen deze regio transformeren tot dé waterstofeconomie. Green Planet uit Pesse is een van de partijen die in die transformatie voorop loopt. 

Lees meer

Waterstof tanken bij Green Planet Pesse vanaf 2019

Geplaatst op: 04-10-2017

Waterstof tanken bij Green Planet Pesse vanaf 2019

Green Planet zal vanaf medio 2019  in Nederland groene waterstof aanbieden voor personenauto's en trucks/autobussen. Het multifuel tankstation aan de A28 bij Pesse is betrokken bij een uniek en innovatief samenwerkingsproject met o.a. Gasunie New Energy, TenneT, New Energy Coalition, Energystock en de TU Delft.

 

Lees meer

Green Mountain Tour 2017

Geplaatst op: 14-04-2017

Green Mountain Tour 2017

Op zaterdag 9 september 2017 vindt de tweede editie van de Green Mountain Tour plaats

Lees meer

Green Planet opent gloednieuw speelbos

Geplaatst op: 31-05-2016

Green Planet opent gloednieuw speelbos

Achter de schermen raast Green Planet door. Letterlijk want aan de achterzijde van de al futuristisch groene dome realiseert Green Planet een gloednieuw speelbos. Dit speelbos - welke past in het concept voor het opnieuw leren buitenspelen - is nog maar een klein onderdeel van het grotere Outdoor & Adventure park waarvan het geheel in de toekomst de naam ‘Green Edge’ zal dragen.

Op vrijdag 3 juni wordt het speelbos op feestelijke wijze geopend door de Wethouder van Hoogeveen; Erik Giethoorn. Hij wordt deze dag bijgestaan door leerlingen van OBS de Posthoorn en CBS de Akker uit Pesse, welke na de opening worden uitgedaagd het speelbos te verkennen, te ontdekken en te beleven. Nadien is het speelbos dagelijks geopend en voor iedereen vrij toegankelijk.

Lees meer