Green Planet | Nieuws

Waterstof tanken bij Green Planet Pesse vanaf 2018

Geplaatst op: 04-10-2017

Waterstof tanken bij Green Planet Pesse vanaf 2018

Green Planet zal vanaf medio 2018  in Nederland groene waterstof aanbieden voor personenauto's en trucks/autobussen. Het multifuel tankstation aan de A28 bij Pesse is betrokken bij een uniek en innovatief samenwerkingsproject met o.a. Gasunie New Energy, TenneT, New Energy Coalition, Energystock en de TU Delft.

 

Lees meer

Green Mountain Tour 2017

Geplaatst op: 14-04-2017

Green Mountain Tour 2017

Op zaterdag 9 september 2017 vindt de tweede editie van de Green Mountain Tour plaats

Lees meer

Green Planet opent gloednieuw speelbos

Geplaatst op: 31-05-2016

Green Planet opent gloednieuw speelbos

Achter de schermen raast Green Planet door. Letterlijk want aan de achterzijde van de al futuristisch groene dome realiseert Green Planet een gloednieuw speelbos. Dit speelbos - welke past in het concept voor het opnieuw leren buitenspelen - is nog maar een klein onderdeel van het grotere Outdoor & Adventure park waarvan het geheel in de toekomst de naam ‘Green Edge’ zal dragen.

Op vrijdag 3 juni wordt het speelbos op feestelijke wijze geopend door de Wethouder van Hoogeveen; Erik Giethoorn. Hij wordt deze dag bijgestaan door leerlingen van OBS de Posthoorn en CBS de Akker uit Pesse, welke na de opening worden uitgedaagd het speelbos te verkennen, te ontdekken en te beleven. Nadien is het speelbos dagelijks geopend en voor iedereen vrij toegankelijk.

Lees meer

Green Mountain Tour

Geplaatst op: 23-05-2016

Green Mountain Tour

Fiets op 20 augustus 2016 mee met de eerste Green Mountain Tour.

Een toertocht over het Dwingelderveld en door het Vechtdal met als hoogtepunt de dubbele beklimming van de VAM-Berg. De beklimming naar het hoogste punt van Drenthe, met een stijgingspercentage van 23% is dit een uitdaging voor iedere renner.

Kies uit maar liefst 4 routes voor de racefiets en 3 mountainbike routes.
Uitstekende verzorging onderweg en een gezellig finishplein met live muziek.
Iedere deelnemer ontvangt gratis een (digitale) foto van de beklimming van de VAM-Berg.

Met een uniek gezinsprogramma zodat u met het hele gezin naar het mooie Drenthe kunt komen.
Schrijf je snel in voor deze unieke toertocht op www.greenmountaintour.nl

Lees meer

Bedrijven uit Noord Nederland ontvangen Lean and Green Award.

Geplaatst op: 02-12-2015

Bedrijven uit Noord Nederland ontvangen Lean and Green Award.

PESSE - Op dinsdag 1 december 2015 organiseerde Connekt in samenwerking met Green Planet een Lean and Green Award Uitreiking in Noord-Nederland waar sprekers zoals Robbert Klaver (FC Groningen), Patrick Cnubben (Energy Valley) en Edward Doorten (Green Planet) over hun visie betreft duurzaamheid vertelden. De Lean and Green Award wordt uitgereikt aan bedrijven die hun mobiliteit verduurzamen. Deze uitreiking vond plaats in een speciale locatie, namelijk het voetbalstadion van FC Groningen.

Lees meer