Green Planet | Nieuws

Green Mountain Tour 2017

Geplaatst op: 14-04-2017

Green Mountain Tour 2017

Op zaterdag 9 september 2017 vindt de tweede editie van de Green Mountain Tour plaats

Lees meer

Green Planet opent gloednieuw speelbos

Geplaatst op: 31-05-2016

Green Planet opent gloednieuw speelbos

Achter de schermen raast Green Planet door. Letterlijk want aan de achterzijde van de al futuristisch groene dome realiseert Green Planet een gloednieuw speelbos. Dit speelbos - welke past in het concept voor het opnieuw leren buitenspelen - is nog maar een klein onderdeel van het grotere Outdoor & Adventure park waarvan het geheel in de toekomst de naam ‘Green Edge’ zal dragen.

Op vrijdag 3 juni wordt het speelbos op feestelijke wijze geopend door de Wethouder van Hoogeveen; Erik Giethoorn. Hij wordt deze dag bijgestaan door leerlingen van OBS de Posthoorn en CBS de Akker uit Pesse, welke na de opening worden uitgedaagd het speelbos te verkennen, te ontdekken en te beleven. Nadien is het speelbos dagelijks geopend en voor iedereen vrij toegankelijk.

Lees meer

Drie Duurzame Weken

Geplaatst op: 24-05-2016

Drie Duurzame Weken

Duurzaamheid en voordelig tanken gaan in de maand september hand in hand bij Green Planet Pesse.

Van 30 mei tot en met 19 juni zijn er de Drie Duurzame Weken. Gedurende deze 3 weken tankt u voordelig uw groene brandstof bij Green Planet.

Zo ontvangt u op de GreenStar 95 een korting van maar liefst 20 cent per liter op de landelijke adviesprijs van FuelSave Euro 95 van Shell. Op de BioSmart/Power ontvangt u 15 cent korting per liter en bij het taken van CNG profiteert u van 10 cent korting per kilo.

Duurzame brandstof uit de regio. Wist u trouwens dat CNG gas geleverd wordt door een regionaal bedrijf? Attero in Wijster produceert GroenGas uit huisafval en pompt dit in het aardgasnet. Green Planet haalt dit gas weer uit het aardgasnet om te leveren aan auto's met een CNG-installatie. Een fantastische en duurzame samenwerking binnen onze regio welke tegelijk zorgt voor werkgelegenheid. U hoeft niet bang te zijn dat rijden op groene brandstoffen nadelige gevolgen heeft voor uw auto. Inmiddels kan 90 procent van de auto’s zonder aanpassingen rijden op duurzame brandstof.

Wilt u zeker weten of uw auto geschikt is? Vraag tijdens de Drie Duurzame Weken een medewerker die voor u klaarstaat. U kunt dan zelf zien voor welke duurzame brandstoffen uw auto geschikt is. Normaal gesproken is de pompprijs van GreenStar 95 bij Green Planet gelijk aan de al lage pompprijs van Shell FuelSave Euro 95. Rijden op GreenStar 95 is dus niet duurder dan rijden op gewone Euro 95. BioSmart diesel is niets duurder dan rijden op gewone diesel. Om u bekend te maken met deze nieuwe generatie groene brandstoffen heeft Green Planet ervoor gekozen om tijdens de Drie Weken Dolle Duurzaamheid de groene brandstoffen extreem voordelig aan te bieden.

U bent dan goed voor het milieu en u spekt tegelijk uw portemonnee.

Lees meer

Green Mountain Tour

Geplaatst op: 23-05-2016

Green Mountain Tour

Fiets op 20 augustus 2016 mee met de eerste Green Mountain Tour.

Een toertocht over het Dwingelderveld en door het Vechtdal met als hoogtepunt de dubbele beklimming van de VAM-Berg. De beklimming naar het hoogste punt van Drenthe, met een stijgingspercentage van 23% is dit een uitdaging voor iedere renner.

Kies uit maar liefst 4 routes voor de racefiets en 3 mountainbike routes.
Uitstekende verzorging onderweg en een gezellig finishplein met live muziek.
Iedere deelnemer ontvangt gratis een (digitale) foto van de beklimming van de VAM-Berg.

Met een uniek gezinsprogramma zodat u met het hele gezin naar het mooie Drenthe kunt komen.
Schrijf je snel in voor deze unieke toertocht op www.greenmountaintour.nl

Lees meer

Bedrijven uit Noord Nederland ontvangen Lean and Green Award.

Geplaatst op: 02-12-2015

Bedrijven uit Noord Nederland ontvangen Lean and Green Award.

PESSE - Op dinsdag 1 december 2015 organiseerde Connekt in samenwerking met Green Planet een Lean and Green Award Uitreiking in Noord-Nederland waar sprekers zoals Robbert Klaver (FC Groningen), Patrick Cnubben (Energy Valley) en Edward Doorten (Green Planet) over hun visie betreft duurzaamheid vertelden. De Lean and Green Award wordt uitgereikt aan bedrijven die hun mobiliteit verduurzamen. Deze uitreiking vond plaats in een speciale locatie, namelijk het voetbalstadion van FC Groningen.

Lees meer